Filtrera sökning

Avstånd till…

Avstånd till…
Rensa

Bekvämligheter

Antal stjärnor

Antal stjärnor (1 till 5):

Prisintervall

Prisintervall (SEK)


Typ av boende

Måltider

Tema

Gästrecensioner

Valuta för pengarna
Gästomdöme
Rekommendationer
0%
|
50%
|
100%
|

BetalningsmetodSenaste inläggen från Hotellbloggen


Åbo / Turku

Publicerat 2014-07-04 10:54

En solig men väldigt blåsig Kristi Himmelfärdseftermiddag rullar vår bil in i Stockholm och vidare ner till hamnen där Viking Amorella snart ska avgå för att under hela natten färdas vidare till slutmålet Åbo i Finland.
Eftersom vi är tidiga och har några timmar på oss innan incheckningen börjar, bestämmer vi oss för att köra in till stan och sedan komma tillbaka. Fotografiska ligger annars i närheten om man har lite tid över men inte vill lämna hamnområdet.
Vi parkerar på Gustav Adolfs torg framför den kungliga operan och går vidare mot Slottskajen där vi stannar och tar några panoramiska bilder. Efter en snabb sightseeingpromenad, där vi tar Riksbron vidare mot Drottninggatan, Sergels torg, Stureplan och Strandvägen bland annat, får vi även i oss en bit mat och sätter oss sedan ner att vila och njuta av solen i Kungsträdgården innan det blir dags att gå tillbaka till bilen och åka ner till terminalen igen. Nu har färjan anlänt och det är full fart med incheckningen av de långa bilköerna.
Efter att ha lämnat väskorna i hytten ägnar vi kvällen åt att gå på taxfree, äta på Ellas restaurang och att sitta en stund i baren. Vi vill gärna få några timmars sömn för att få ut det mesta av kommande dag.
Väl framme i Åbo har vädret förändrats. Det har blivit molnigt och regnar lätt. Vi bestämmer oss därför att ”inta” Åbos slott under förmiddagen. Det visar sig att där finns det mycket att se och besöket tar slutligen mycket längre tid än vi trott. På utsidan ser det inte så stort ut, men när man väl går runt där inne dyker den ena efter den andra kammaren upp med intressanta berättelser och med massor av historia. Man får ta del av hur de levde på slottet under de olika herraväldena, av kläder, föremål , olika sorters vapen, anfalls- och försvarstekniker samt av fängelsehålor och annat spännande. Här kan man ju spendera en hel dag!


Åbos slott

Då vi kommer ut har molnen lättat och solen visar sig då vi kör vidare till hotell Scandic Julia för incheckning.
Vi blir positivt överraskade när vi går in på våra rum som är stora, fräscha och modernt inredda. Även små detaljer som ett bra kvalitetschampo och välkomstchoklad är tillgodosedda.
Scandic Julia har ett mycket bra läge nära torget och runt hörnet till höger kan man över floden se ytterliggare en av Åbos stora sevärdheter torna upp sig, nämligen Åbos domkyrka.


Åbos Domkyrka

Efter att ha lämnat in väskorna går vi ut på stan för att först och främst äta då vi nu är riktigt hungriga. Vi väljer ett ställe med Amerikansk stil som har bekväma bås med röda soffor och som kallas ”Parilla”. Menyn är på finska men som tur är går det att få en engelsk version.
Efter maten hinner vi gå runt lite och titta i affärerna innan de stänger. Sedan är det dags att bege sig till hotellet för uppfräschning och en stunds välbehövd vila.
Runt halv nio beger vi oss ner till floden Aura och båtarna för att ta några öl. Då kvällen inte är så varm väljer vi att gå ombord på Svarte Rudolf som vi ser har både vindskydd och terrassvärmare. Båten fylls snabbt av firande studenter som sedan går vidare för att ställa sig i kön till ett av de lokala inneställena. För dem som gillar öl kan pubrundan bli rejält lång. Här finns det gott om bryggerier som serverar öl i omgjorda apotek, skolor eller banker Du kan t.o.m dricka öl från en potta på den omgjorda toaletten Puutorin Vessa. För de mer klassiskt inriktade finns det även helt vanliga pubar nere vid floden som oftast är fullsatta. Det är även gott om cafeer och klubbar som ibland har live musik.


Båtar på floden Aura


Puutorin Vessa

Morgonen därefter avnjuter vi en mycket bra och varierad frukostbuffet på hotellet, innan vi fortsätter vidare till hamnen för återresa med färjan.
Denna gång har vi en större hytt som vi blir smått imponerade av. Det finns plattskärmstv med filmkanaler, välkomstgodis, champange i kylskåpet och en necessär i badrummet med olika produkter – till och med ansiktsmask. Det bästa är dock fönstret med utsikt mot fören så att man kan sitta i soffan och titta på hur båten tar sig fram och banar sig förbi alla små öar. Buffen är även ett måste om man åker dagtid, väl tilltagen och med mycket god mat. Vi väljer ett fönsterbord och avnjuter mat & dryck innan det är dags att börja packa ihop och göra sig redo för att stiga iland igen.
Att färdas med färja på sin semester kan vara ett bra alternativ till flyg, speciellt om man reser med barn eller husdjur, och Åbo är en mycket mysig och trevlig liten stad som man gärna åker tillbaka till.

Populära hotell i Åbo:

Sokos Original Hotel Hamburger Bors ****
Ligger vid marknadstorget i centrum av Åbo 1 km från järnvägsstationen och 700 meter från katedralen.

Scandic Julia ***
Scandic Julia Åbo är ett trestjärnigt hotell i centrum av Åbo.

Ruissalo Spa ***
Utanför Åbo stad och 1,5 km från en golfbana.
Nora – Bergslagens pärla

Publicerat 2014-02-01 15:53

Det blåsigt, kallt och på de flesta ställen i Sverige också massor av snö. Just den här tiden på året tycker jag om att drömma mig bort och planera in resor. Det behöver inte alltid vara resor långt bort, utan det kan vara skönt med lite miljöombyte och se någonting annat. Min lilla pärla heter Nora och ligger i Bergslagen. Nora ligger ca 3 mil norr om Örebro och är väl värt ett besök. Nora är bland annat känt för sin fina höstmarknad. Har ni förresten hört sången om de tre små gummorna som skulle gå till marknaden uti Nora? Marknaden i år kommer att vara den 30-31 Augusti. Denna söta lilla stad påminner mycket om Trosa med sina kullerstensprydda gator och små vackra hus. Här existerar heller inga trafikljus.


Nora kyrka är idag den tredje kyrkan i Nora. När man skulle bygga kyrkan visste man inte var den skulle placeras. Man spände därför för ett par stutar och där de sedan stannade skulle man börja att bygga. Stutarna stannade för att dricka vatten på den platsen kyrkan är uppförd idag. Går man nedför kyrktrappan och vidare till Nora Torg kan man se en stor, platt sten mitt på torget. Här var ingången till den förra kyrkan och den stora, platta stenen hade varit ”skampålen”. Där kedjades man fast och folk som gick in i kyrkan kunde få titta, skratta och spotta på en.


Man finner massor med fina små gårdshus i Nora. Maria Lang, eller Dagmar Lange som hon egentligen hette jobbade som skollärarinna i Nora. Hon skildrade Nora i sina böcker, där hon kallade Nora för Skoga. Vill man kan man följa med på en guidad ”Mordvandring” i Maria Langs fotspår. Det har skett mord i var och varannat hus i staden, i alla fall i litteraturen. Flera av Maria Langs böcker har blivit filmatiserade och nu har de spelats in igen, i ny version.


Nora är en fantastisk sommarstad. Här finns så mycket att se. Och man får absolut inte missa Noraglassen. Den är känd vida omkring. Glassen börjades att produceras redan 1923 och är än idag fortfarande lika populär, om inte mer populär. Varje dag serveras vanilj och hasselnöt, den tredje smaken varierar från dag till dag. Kunderna strömmar till Nora för att smaka på glassen. Vill man kan man få ett mail tillskickat till sig när smaken är viol. Just den smaken kan man få reda på flera dagar i förväg, men det är också den enda man kan få besked om när den kommer. Idag mailar ”Noraglass” ca 150 glasskunder som är nyfikna på när violsmaken kommer.


Det är mysigt att gå och titta i de små butikerna som finns i staden. Här finns det fina små fik, ett av mina favoriter är Strandstugan Det ligger fint placerat nere vid Norasjön. Och bakverken är alldeles fantastiska här. Titta gärna lite extra på det tillhörande brygghuset. Om man letar riktigt ordentligt finner man ett minnesmärke från översvämningen år 1977.
Fortsätter man att gå längs standpromenaden kommer man fram till Noras Vandrarhem eller Nora Tåghem som det heter. Här bor man i gamla tågvagnar och man har en jättefin utsikt över Norasjön. Härifrån gick den första tågresan på normalspårig järnväg och det var redan 1856. Nu är det tågmuseum här och om man har tur kan man åka en tur med ångloket. Allt detta förvaltas av Nora Bergslags veteranjärnväg. Vill man inte bo i en tågvagn, så kan man också bo i Örebro och ta en dagsutflykt till Nora.
Så se till nu att planera in en riktigt skön helg i Nora. Vi ses där!

Populära hotell att boka i Örebro

Ibis Styles Orebro
Hotell beläget i Gustavsvik strax utanför Örebro centrum.

Clarion Hotel Orebro
Ligger i Örebros centrum mitt i shopping- och affärsområdet.

Scandic Grand Orebro Hotellet ligger 1,5 km från Örebro slott, 1,5 km från järnvägsstationen i Örebro och 2 km från Olaus Petri-kyrkan.

Scandic Orebro Vast
Hotellet ligger 3 km från Örebro slott, 3 km från järnvägsstationen i Örebro och 4 km från Olaus Petri-kyrkan.

First Orebro
Hotellet ligger 700 m från Örebro slott, 400 m från Olaus Petrikyrkan och 500 m från Centraltågstation.
Whistler

Publicerat 2014-01-07 15:04

Älskar du också att åka skidor? Älskar du doften av nysnö? Ligger du också sömnlös och undrar hur mycket det har snöat under natten? Eller bor du som jag i Sverige och har en regnig och blåsig vinter…fastän ni fortfarande drömmer er bort till en riktig vinter, med snö och skidåkning, en öppen brasa och med något värmande i koppen!? Eller har du kanske aldrig åkt skidor och längtar inte efter det heller…? Men jag kan lova er att om du får chansen att prova skidåkning i Kanada, så kommer du inte ångra dig. Och tycker du inte om vintern, så kommer du att komma på andra tankar…Whistler är bara en fantastisk ort.

Whistler ligger i provinsen British Columbia i Kanada. Det tar ca 2 timmar att åka från den vackra staden Vancouver upp till Whistler. Att ha snökedjor på bilen kan vara att rekommendera. Vancouver är en otroligt trevlig stad, den tredje största i Kanada. Vancouver har det mesta, det vill säga en lång härlig strand på sommaren och på vintern kan man passa på att åka skidor. Det finns närmare backar än Whistler (Grouse Mountain tex), men jag lovar att det är de 2 timmarna värt att åka dit. Whistler hade också äran att vara värd för de olympiska vinterspelen 2010.

Man tar sig till Whistler genom att åka Highway 99 från Vancouver. Vägen till Whistler är snirklig och brant, och alldeles fantastisk. Man åker genom den vackraste natur och var man än tittar dyker det upp små bergstoppar, eller det är fel att kalla de små, för de är riktigt pampiga. Se till att du slipper att köra bilen, så att du helhjärtat kan gå in för att studera den vackra naturen runtomkring.

Whistler och Blackcomb är två stora bergsmassiv som ligger i anknytning till varandra. Mellan dessa bergsmassiv finns det en bergbana, PEAK 2 PEAK, som transporterar skidåkarna mellan dessa båda. Och det är ingen bergbana att åka för höjdrädda. Det är mycket djupt ner till dalgången. Mitt favoritområde var helt klart Cloud 9.

Här finns allt för den som gillar snö och vinter, men även för de som gillar vandring så finner man fina vandringsleder på sommaren. Själv föredrar jag, som ni kanske förstår, vintern. Här finns hela 216 nedfarter att välja på och den längsta nedfarten är över en hel mil! Fantastiskt!

Så för alla ni skidfantaster, som ännu inte har upptäckt Whistler, kan jag bara varmt rekommendera Whistler. Det är värt vartenda sparat öre.

Populära hotell att boka i Whistler:

Fairmont Chateau Whistler
Välkänt hotell endast ett stenkast från närmaste skidlift.

Coast Whistler Hotel Coast Whistler Hotel ligger i hjärtat av orten Whistler, nära butiker, restauranger, nattliv och Whistler golfbana.

Hilton Whistler Resort and Spa
Hilton Whistler Resort and Spa ligger i hjärtat av orten Whistler, nära stolsliftarna i Whistler/Blackcomb resort samt berömda golfbanor. Hotellet är helt rökfritt.

Listel Whistler Hotel
Beläget i Whistler Village, endast 100 m från skidliftarna.

Delta Whistler Village Suites
4-stjärnigt hotell med nära till Blackcomb och Whistler bergets gondoler.
Din voucher

Din kundvagn är tom.
Din voucher

Följ oss

Guest of Honor

Facebook

Twitter

Följ oss
Tel +46 852509593 • E-mail info@zleepinghotels.com
www.zleepinghotels.se • www.facebook.com/zleepinghotels.se

Observera att din kundvagn kommer att tömmas kl . De reservationer du gjort kommer att avbokas och annat innehåll i kundvagnen tas bort om du inte gör klart beställningen.

Fortsätt till kassan
Välj språk
Välj valuta