Hur kan vi hjälpa dig?
callcenter
Filtrera sökning

Avstånd till…

Avstånd till…
Rensa

Bekvämligheter

Antal stjärnor

Antal stjärnor (0 till 5):

Prisintervall

Prisintervall


Typ av boende

Måltider

Tema

Gästrecensioner

Valuta för pengarna
Gästomdöme
Rekommendationer
0%
|
50%
|
100%
|

BetalningsmetodSenaste inläggen från Hotellbloggen


Musikupplevelser i London

Kvinnan vände sig om till mig och utbrast: – Ooh Magnus! I´m so happy for you!
Mina tårar blandades med regndropparna som rann längs kinderna. Hade jag tappat passet? Blivit av med bagaget eller plånboken?
Nä jag upplevde bara några fantastiska minuter då Bruce Springsteen öppnade sin show i Hyde park med att framföra ”Thunder road” akustiskt tillsammans med Roy Bittan på piano…


Bruce Springsteen i Hyde park.

Att gå på konserter och att resa är en stor del av mitt liv och att kombinera konserter med att besöka någon stad utomlands är ju det ultimata evenemanget. Det har blivit många konsertresor runt om i världen och flera nya äventyr under 2015 är bokade så nu är det bara att sätta fart med planeringen av resorna.

Några av konserterna som jag varit på utomlands har ägt rum i London och jag tänkte berätta lite om dessa upplevelser.

2011 åkte jag och vännerna Tompa och Annelie till London för att se Bon Jovi uppträda på festivalen Hard Rock Calling.


Hard Rock Calling i Hyde Park.

Förutom att för första gången få se en konsert i London så fick jag även besöka en del skoaffärer i staden, tror faktiskt att vi besökte de allra flesta i centrum… Dagen innan konserten så var det shoppingrunda och jag hängde bara med och observerade :)
Det blev ett premiärbesök på Harrods samt en trevlig lunch på Harvey Nichols takterrass. Nya upplevelser för mig, jag kände mig mer hemma när vi äntligen fick en drink på Hard Rock Cafe The Back Room.


Tompa på shoppingrunda i London.


Hard Rock Cafe The Back Room Bar.

Konsertdagen bjöd på ett strålande väder och festivalområdet i Hyde park fylldes med 65 000 glada besökare. Solen stekte ordentligt och på gräsmattan lades det ut filtar där fansen hade picknick och njöt av eftermiddagens musikakter i väntan på kvällens huvudnummer, Bon Jovi. Till sist klev bandet in på scenen och rivstartade konserten med ”Raise your hands” ”You give love a bad name”och ”Born to be my baby”. Det märktes direkt att bandet var på ett lysande humör, jag och Tompa fick gåshud över hela armarna. Ovanför scenen var det en klarblå himmel som övergick till ett magiskt orange ljus när solen började gå ner. Det bidrog såklart till stämningen och allsången som var på topp. När bandet inledde sången ”Dry county” så skrek tjejen bakom oss:
- I love this song more than life!! Att få se en person så lycklig, det berör, och jag minns hur hon sjöng med i hela sången med gråten i halsen.
Konserten höll på i nästan tre timmar och bandet kom ut på scenen tre gånger för att framföra extranummer. Lyckliga vandrade vi genom Londons sommarnatt, konserten fick självklart högsta betyg av oss.


Bon Jovi på Hard Rock Calling.

2012 var det dags för Hard Rock Calling igen. När de annonserade ut årets huvudakt Bruce Springsteen så var det inget tal om att stanna hemma.

Vi blev nio vänner som reste över till England och som inledde helgen på puben The Swan. Där tillbringade jag många kvällar under OS en månad senare, men det är en annan historia. Förfesten på hotellrummet hann knappt börja innan sängen brakade ihop, rock´n´roll !!
Kvällen innan konserten så var det Springsteen-party på puben Pride of Paddington. Där träffades fans från hela världen och ett liveband spelade Bruce-låtar.
Det blev ett ordentligt party som varade hela natten och när allsången hade tystnat så var både min säng och taket i puben trasiga…rock´n´roll…


Kompisgänget på Hard Rock Calling.

London hade haft dåligt väder dagarna innan festivalen så inne på området i Hyde park var marken fylld med bark. Vi hoppade fram mellan vattenpölarna och de i gänget som hade införskaffat stövlar på Primark kände sig nöjda med shoppingen. Mina vänner är inte lika stora entusiaster av Springsteen som jag är så de gick till en mindre scen för att lyssna på Amy McDonald medan jag gick till stora scenen för att få en bra plats inför Bruce. Jag behövde inte vänta så länge på Bruce för han dök upp som gästartist under John Fogertys show och tillsammans framförde de ”Rocking all over the world”.
Någon timme senare så inleddes min 21a Springsteen-konsert med att Bruce kom in på scenen och började sjunga ”Thunder road”, endast ackompanjerad av Roy Bittan på piano. Jag älskar den versionen och det var första gången som jag fick höra den live, där kom det några tårar i sommarregnet. Att det regnade bekom inte Springsteen, hade sprang som vanligt långt ute på scenkanterna och ute i publiken, han var på ett strålande humör och fick ett enormt gensvar från publiken i Hyde park.
En återkommande punkt under konserterna är att han plockar upp skyltar från fansen med låtönskningar. I London spelade han ”Take ém as they come” för ett fan som åkt runt på många konserter i Europa utan att få höra den låten. I Göteborg så stod jag en bit ifrån hans hotell då han åkte iväg i bil för att ta sig till Ullevi. Jag stod vid ett övergångsställe och precis när hans bil närmade sig så gick tre damer ut på gatan och hans bil stannade. Jag gick fram till bilen och Bruce vevade ner rutan. Jag bad honom signera skivan ”Born to run” samt att han skulle spela låten ”Be true” under kvällens kommande show. – You wanna hear that one? We´ll see we´ll see, svarade han och överlämnade den signerade skivan. Jag var självklart nöjd redan där men gissa om jag fick gåshud då han kom fram till mig under konserten och tog min lapp som jag höll upp med texten Be true och sa i mikrofonen: – This is for my friend outside the hotel! Sen spelade han min önskelåt på Ullevi.
Jag kunde förstå hur lycklig killen i Hyde park var när han fick höra sin önskelåt framföras av Bruce.
Tom Morello och John Fogerty gästade Bruce på scenen men kvällens största jubel kom då Sir Paul McCartney kom in och framförde ”I saw her standing there” och ”Twist and shout” tillsammans med Springsteen. Vilken upplevelse vi fick där i parken den kvällen!!

2013 var det dags att besöka London igen, även denna gång för att se Bruce Springsteen.
Vi var sex vänner som inledde helgen med lunch på The Swans balkong. Nu hade jag blivit god vän med ägaren och personalen på puben så det var ett kärt återseende.
På balkongen gjordes även många biljettaffärer under OS så många roliga minnen kom tillbaka.
Precis som 2012 så var det ett Springsteen-party på puben Pride of Paddington och allsången var hög till livebandet som uppträdde. Plötsligt dök Springsteens saxofonist upp och det blev nästan kaos då alla ville träffa och fotografera sig tillsammans med Jake Clemmons. En lyckad start på helgen!


Jag, Mats och Jocke träffade Springsteen 2013.


Jag och Tompa tillsammans med Stuart, ägaren till ”The Swans”.


Kompisgänget på fest med Jake Clemmons.

På konsertdagen så åkte vi upp till Wembley för att vara på plats i god tid men det var uselt väder så vi satte oss inne på en pub i närheten. Regnet vräkte ner och vi tyckte lite synd om de tusentals fans som redan köade utanför arenan. Jag mindes tillbaka till Champions League-finalen 2011 då jag var utanför Wembley och försökte få tag i en biljett. Priserna låg på 1000 pund så jag var tvungen att avstå, fick istället uppleva hur Usain Bolt, Paul McCartney och Roberto Carlos höll på att springa över mig vid VIP-ingången. Jag mindes även när jag lurades att köpa en falsk biljett till FA-cupfinalen på Wembley 2012 och hur det kändes vid ingången då lampan inte visade grönt ljus då biljetten stoppades in i automaten…


Wembley.

Nu hade vi äkta biljetter och fick på ett utsålt Wembley uppleva hur Bruce inledde kvällen med ”Land of hope and dreams” Bruce och bandet var på ett härligt humör och han kastade om ordentligt i den förtryckta låtlistan. Sex önskelåtar från fansen spelades och sedan framfördes alla låtar på albumet ”Darkness on the edge of town” i en följd.
Bruce har en fantastisk förmåga att göra varje spelning unik, och hans energi på scenen ger alltid en enorm glädjekick! Denna kväll avslutades med en akustisk version av ”Thunder road” och många i publiken hade tårar i ögonen. Bruce var rörd av publikens kärlek under kvällen och jag var mer än nöjd efter min 25e konsert med Springsteen.
Vi avslutade kvällen inne på en pub utanför Wembley, Blue check. Där hade ett hundratal fans samlats och ur högtalarna spelades det Springsteen på högsta volym.
Folk stod på bord och stolar och sjöng med för allt de orkade. Där upplevde vi några underbara timmar av gemenskap och glädje!
Under dessa resor så har jag lärt känna fantastiska människor och jag har varit tillbaka till London på roliga Springsteen-fester där vi avhandlat turnéminnen och livet i allmänhet.
Vi ses nog snart igen.


Bruce Springsteen på Wembley.

Musiklivet i London är ju otroligt brett, tänk på alla musikaler som spelas där till exempel. Jag har bara varit på en av dem och det är Mamma Mia på Prince of Wales theatre. Även där satt man med ett leende på läpparna och drogs med av den positiva energin på scenen….tills jag började känna av en magförgiftning…
Paniken när jag började räkna hur många personer jag måste ta mig förbi på stolsraden ifall det skulle bli aktuellt att rusa till toaletten…


Mamma Mia, sevärd musikal.

Som avslutning så bad jag min vän Michael Gallagher som bor i London att ge er några tips om klubbar med bra livemusik, här är hans favoriter:
”My faves at the moment and in no particular order are 1) Dingwall’s in Camden, good small venue so you can get close to the bands, 2) Islington Assembly Hall, beautiful room, great sound, great toilets! 3) The Garage, great rock venue and small enough to get in the mosh pit, 4) The Borderline, probably my favourite, mostly Americana bands, 5) The Town & Country, brilliant place to see a band, been going for years, 6) Bush Hall, stunning room, 7) Islington Academy, good social location, and two minutes away The Islington pub, a very small room with good bands, 8) Hoxton Bar & Grill, lots of hipsters but a great place to see a band, 9) Brixton Academy, big venue big bands pure rock and roll, 10) The Boogaloo pub, famous north London pub for celebs and rock stars, nice vibe.
That’s it for now, there are too many to mention, but these are the places where I’d usually hang out to see bands.”

Ha det bäst, vi hörs, ”Lengan”

Populära hotell att boka i London:

Travelodge London Central Waterloo Hotel
Hotellet ligger 900 m från Big Ben och nära Waterloo Station och det pulserande South Bank. Nyrenoverat sommaren 2013.

Royal National
Beläget intill Russell Square med promenadavstånd på ca 10 minuter ner till Soho och Oxford Street.

Travelodge Kings Cross Royal Scot
Hotell Travelodge Kings Cross Royal Scot har centralt läge nära stationen Kings Cross, och det är lätt att ta sig till centrum och City of London. Hotellet renoverades våren 2014.

Corus Hyde Park
En georgiansk byggnad med moderna rum, som ligger mittemot Hyde Park. Det är lätt att ta sig till Oxford Street och Londons West End.

Travelodge London Central City Road
Ligger 2 km från St Paul’s Cathedral och 4 km från Tower of London.

Grand Plaza Serviced Apartments
Grand Plaza har privata lägenheter som ligger bra till för att nå Hyde Park, Notting Hill och Kensington Palace. Det finns lägenheter som tar 6 personer så ett bra alternativ om man vill dela rum flera stycken.
Färgglada Kuba

-Hablas español ?
-No hablas…una cerveza!
-HAHAHA no hablas HAHAHA!!
Kvinnan i passkontrollen gapskrattade och jag hade gjort en fantastisk entré i Kuba.

Karibien har alltid legat mig varmt om hjärtat och hösten 2012 så bestämde jag och min arbetskamrat Kenta att vi skulle fira nyår i Kuba. För att hålla ner priset på resan så bokade vi flyg och hotell själva istället för att vända oss till något av de stora charterbolagen. Valet föll på att bo i semesterorten Varadero och sedan därifrån
ta några utflykter och utforska landet.


Stranden i Varadero.


Varadero.

Varadero är en halvö med mängder av lyxhotell. De flesta hotellen har all inclusive så det övriga utbudet av restauranger i området är begränsat. Kritvita stränder och turkosa färger i havet blandas med färgglada segel som tillhör kitesurfare och vindsurfare. Längs stränderna blandas solstolarna med trevliga strandbarer, vajande palmer, beachvolleybollnät, pelikaner och försäljare som blandar fantastiska drinkar i urgrävda ananasfrukter.
Vill man bara njuta av alla dessa färger, sol och bad så har man kommit helt rätt. Ur strandbarernas högtalare strömmar habanera och salsa vilket gör det svårt att sitta still på stranden medans man avnjuter en god Mojito eller Cuba libre.


Kenta med favoritdrinken.


Pelikanerna var sugna på mat.

Ett par dagar innan nyårsafton lämnade vi ett kallt Sverige och 11,5 timmar senare landade vi i Varadero. Vi checkade in på hotellet Villa Tortuga och fick ett rum precis nere vid stranden. Palmerna vajade och jag kände mig så otroligt lycklig när jag kastade mig i havet. 25 grader varmt i vattnet, kunde inte bli bättre.
Hotellet hade en stor pool, gym, en dator med trögt internet, klassiska lekar på dagarna och klassiska shower på kvällarna. I början hade vi det jobbigt att se kvällsunderhållningen då vår jetlag fick ögonlocken att bli tunga tidigt på kvällarna. Tröttheten hade säkert lite att göra med hur mycket vi åt på middagsbuffén också…
Där fann vi alltid runt tio olika varmrätter och gudomliga bakverk som efterrätt. Hotellets gym borde kanske ha besökts NÅGON gång under semestern…

Under resan så bjöds vi på väldigt bra frukost, lunch och middag på Villa Tortuga men några kvällar så testade vi utbudet av restauranger utanför hotellet. Favoritstället blev pizzerian Kiki´s som vi hittade på Avenida kawama Calle 5.
Vi gillade även restaurangen El Melaito på Calle 38.

På nyårsafton hade hotellet ordnat en gigantisk buffé, jag har nog aldrig tidigare sett så ”vackra” maträtter. Skaldjuren hade byggts upp som stora konstverk så det såg ganska kul ut när gästerna började ”förstöra” konsten. Självklart serverades det champagne och redan tidigt på kvällen så skålades det europeiska tolvslaget in.
Jag och kompisen Kenta hade fortfarande problem med jetlag så vi kämpade verkligen med att hålla oss vakna till tolvslaget och det var ju tur att vi klarade det för då utbröt ett stort party på hotellet. Stora lådor öppnades och de innehöll partyprylar som hattar, peruker, tutor, serpentiner m.m. Bandet på scenen spelade partymusik och alla gäster dansade och skålade med varandra, en väldigt lyckad nyårsafton!

För att bekanta oss med orten så åkte vi på en rundtur med Varadero beach bus. Den åker runt bland stränderna och hotellen så det är bara att åka med och kliva av var man vill, biljetten gäller en hel dag. Vi hoppade av vid Convention center plaza America för att se shoppingutbudet men det fanns inte mycket av intresse. Målningar, hantverk, läder, flip flops och t-shirts. Vi nöjde oss med cigarrer och rom.

Självklart hann vi med ett besök i Havanna, en fantastisk stad som jag gärna återvänder till. Charmiga gator med vackra gamla husfasader och så kontrasten med alla färgglada gamla amerikanska bilar från 50-talet. Märken som Ford, Buick, Cadillac, Plymouth och Chevrolet trafikerar stadens gator tillsammans med klassiska färdmedel som häst och vagn. Staden bjuder på mycket historia och bland annat så kan man ta en titt in i Revolutionsmuseet där naturligtvis Castros och Che Guevaras historier berättas. Min favoritplats blev Parcue central, ett vackert torg med många palmer mitt i Havanna. Givetvis besökte vi även Ernest Hemingways favoritbar, El Floridita, en av världens bästa barer. Där åt vi en god lunch men bäst av allt var fördrinken, en magisk Frozen daiquiri!


Utsikt över Havanna från fortet.


Utsikt över Havanna från fortet.


Överallt syns dessa vackra bilar.


Parcue central i Havanna.


El Floridita.

Längs gågatan Obispo fanns det mesta att köpa. Djur, tavlor, smycken, kläder och mat. Från barerna hördes livemusik och stämningen fick oss verkligen att fatta tycke för staden. När vi ändå var i Havanna så var vi ju tvungna att åka amerikanare så vi hoppade ner i baksätet i en Chevrolet cabriolet -57 och chauffören tog oss med på en tur på Malecón, vägen som går längs havet. Vilken känsla det var att glida fram i baksätet i denna vackra stad, ända tills det plötsligt small till och bilen krängde i sidled och ett skrapande ljud skrek tills bilen stod still. Vad hade hänt?? Hjulupphängningen på ena framhjulet hade gått av så hjulet stod rakt ut hahaha, vilken olycka! Efter att ha fotograferat olyckan ordentligt så hoppade vi in i en ny bil och fortsatte upptäcktsfärden genom staden. Vi var väldigt nöjda med besöket och jag hoppas få återvända till Havanna igen.


Cobriolet längs Malicón.


Olyckan var visst framme….

En dag gjorde vi en utflykt som inleddes i staden Cardenas. Överallt såg man människor som kom åkandes med häst och vagn, det var som att färdas tillbaka 200 år i tiden. I Cardenas syddes den Kubanska flaggan för första gången. Nästa stopp på resan var sockerbruket Australia där vi hoppade ombord på ett gammalt tåg som drogs av ett klassiskt ånglok. Vi kände oss som första klassens turister men vad gjorde det, vi hade kul :) Tåget stannade vid ett museum där vi fick se hur det såg ut vid sockerbruket när Castro styrde sina trupper därifrån då Kuba invaderades 1961. Det bästa med besöket vid Australia var när vi stannade till vid vägkrogen och beställde Mojito. Romflaskan ställdes på bordet så att man fick hälla i mer rom ifall man skulle vara missnöjd med smaken men det behövdes inte, det var den godaste Mojito jag någonsin druckit.


Besök på sockerbruket Australia.

Utflykten gick sedan vidare till en stor krokodilfarm nere på Zapatahalvön och därifrån åkte vi vidare med båt över Skattsjön till indianbyn Guama. Där visades vi runt och fick berättat för oss hur Tainos levde förr i tiden. Vi fick även testa resans godaste maträtt, krokodilkött…


I indianbyn Guama.

En av de sista kvällarna i Varadero så hämtades vi av en Buick cabriolet -55 och kördes till ett ställe där vi fick se Grammyvinnarna Buena Vista Social Club uppträda. Storbandet bjöd på en svängig show som kanske inte föll mig och Kenta i smaken men de Kubanska gästerna stod upp och jublade! Jag och Kenta uppskattade mer coverbandet som spelade på The Beatles bar på Calle 59. Där hade vi en bra avslutning på resan innan vi sent på natten åkte hem genom byn i en cabriolet igen.


Konsert med Buena Vista Social Club.

Brunbrända reste vi hem, cocosoljan hade gjort sitt jobb och jag hade fått ännu en lyckad resa att minnas.

Ha det bäst, vi hörs!
”Lengan”

Populära hotell att boka i Kuba:

Mercure Sevilla
Intill Havannas Paseo del Prado, Mercure Sevilla öppnade 1908 och ligger bara några steg från Museo de Bellas Artes. Ca 30 km från den internationella flygplatsen.

Nacional de Cuba
Hotell Nacional de Cuba har funnits sedan 1930.

Gran Caribe Villa Tortuga
Hotel Villa Tortuga ligger 100 m från stranden, 2 km från Varaderos centrum och 25 km från den internationella flygplatsen Juan Gualberto Gómez.

BelleVue Palma Real
Familjärt allt inkluderat komplex i Varadero.

Occidental Allegro Club Cayo Guillermo
Strandnära anläggning i Cayo Coco.
Julmarknader i Tyskland

En av årets höjdpunkter för mig är när dofterna av glühwein och brända mandlar blandas med sorlet av julmusik
på en mysig julmarknad någonstans i Tyskland.
Varje år är vi 12 stycken vänner som åker söderut från Stockholm till Tyskland för att besöka julmarknader i
olika städer. Vi kallar oss Kulturklubben och har hållit på i över 10 år. Vi reser i stora bilar som på hemvägen
är fyllda med fynd som vi gjort på marknaderna men självklart även med diverse rusdrycker…

Resorna måste självklart innehålla några kulturella inslag så det har blivit besök i ubåtar, museum, bryggerier,
handbolls och fotbollsarenor. Hela gänget längtar hela hösten till dessa resor och jag hoppas vi kommer
fortsätta många år framöver. Alla glada människor man träffar, dofterna, ljusen och stämningen, allt detta tillsammans ger en bra start på advent och julen varje år!


Trångt och mysigt i advent.

Första året som jag var med så gick resan till Sassnitz på ön Rügen. Det var kanske inte den roligaste staden
att besöka i November men vi gjorde i alla fall ett lyckat kulturevent ombord på ubåten H.M.S. Otus.
Den årliga kostymmiddagen intogs på restaurangen König Gustav och sedan besökte vi stadens julmarknad
som var så liten att Kulturklubben knappt rymdes på det lilla torget…


Julklappstips.

Dagen efter tog vi tåget till Rostock istället med förhoppningen att finna en större julmarknad och där blev
vi så nöjda att vi återvände dit med klubben några år senare.

Rostock har långa marknadsgator där man kan mingla runt i timmar med en varm glühwein i handen samtidigt
som man fyndar bland stånden. Julstjärnor i olika varma färger, vantar, tofflor, keramik, smycken,
utbudet på julklappar är stort. Blir man hungrig så är det bara att frossa av bl.a. korvar, ostar, skinka, grönkål,
champinjoner, mandlar och godis. På dagarna äter vi sällan på restaurang, då njuter vi av julmarknadernas breda utbud.
I Rostock hittar man även en medeltidsmarknad. I Klosterhof kan man kasta yxa tillsammans med vikingar,
testa skinka med surkål eller köpa något från hantverkarna som säljer smidessaker.
Vill man ha lite mer spännande upplevelser så kan man besöka tivolit vid Fisherbastion.
Kostymmiddagen i Rostock intogs i Ratskeller 12, en restaurang jag absolut kan rekommendera.


Det finns massor av mat att välja mellan på julmarknaderna.


Det finns gott om goda korvar i Tyskland.


Verktyg i choklad, fina hantverk.


Pepparkakshjärtan är bra presenter.


Färgglada julklappar.

2009 var Kulturklubben i Berlin, en stad som bjöd på många kulturella sevärdheter och bra julmarknader.
Vi bodde vid Alexanderplatz och precis utanför hotellet så fanns en stor julmarknad med bl.a. en isbana där
vi åkte runt på skridskor, vilken syn… Ett bra sätt att lära känna en stad är ju att ta en sightseeingbuss och i
Berlin åkte vi en tur där man kunde hoppa på och av vid olika sevärdheter. Vi hoppad bl.a. av vid
Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, en kyrka som delvis förstördes i en bombräd 1943. Där hittade vi en julmarknad som hjälpte oss stilla suget efter glühwein, det är ju lite jobbigt att åka sightseeingbuss för länge..
Under helgen hann vi även besöka julmarknaden vid slottet Charlottenburg. En stor och fin marknad i vacker
slottsmiljö, väl värd ett besök.
Jag minns också ett kul citat från resan då jag vid midnatt försökte göra ett besök i hotellets casino,
vakten sa då vänligen men bestämt: -You need a tie, and you need a jacket, and we close in ten minutes, and
your friends are not here! Ok, jag fattar……


Kulturklubben vid Kaiser-Wilhem Gedächtriskirche i Berlin.

Innan jag gick med i Kulturklubben så hade jag hört talas om alla bussresor som går till Lübecks julmarknad varje år, jag hade målat upp en bild att den marknaden skulle vara gigantisk. När vi besökte staden 2011 så blev jag nog lite besviken för julmarknaden var inte så stor som jag hade hoppats men ändå värd besöket.
Julstämningen var det inte något fel på när man vandrade runt bland stånden vid Rådhuset. Vi gjorde ”kulturbesök” i museet Holstentor samt i klassiska Café Niederegger. Bästa maten under resan fick vi under kostymmiddagen på restaurangen Schiffer Gesellschaft på Breitterstrasse 2.


Jag och vännen Jenny önskar god jul under misteln!

Kiel har också fått besök av klubben. Jag som älskar idrottsevenemang passade på att besöka Sparkassen Arena där stadens handbollslag spelade match i Champions league mot Zagreb. Hemmalaget vann inför 7000 högljudda fans och jag njöt såklart! Efter matchen var det bara att kliva utanför arenans dörrar så hade man
julmarknaden inom synhåll. I kylan smakade det gott med glühwein blandat med olika likörer eller rom. Stämningen på marknaderna i Tyskland är alltid på topp. Folk festar och har trevligt utan att man ser till några vakter eller poliser. På torget i gamla stan stod en DJ och spelade tyska hits, vilket drag! Den dansande publiken skålade med varandras färgglada muggar. Varje julmarknad har egna muggar som ändras från år till år så jag har nog 20 olika muggar hemma i köket.
Kulturevenemanget i Kiel var ett besök på bryggeriet Kieler Brauerei. Ett trevligt ställe som brygger egen färsköl som enbart serveras i bryggeriets restaurang.


Glühwein är gott i kylan.

Hamburg har blivit min favoritstad när det gäller julmarknader. Staden har även bra sevärdheter så jag gissar att klubben kommer nog besöka staden snart igen.
På Reeperbahn finns en stor marknad där det spelas livemusik från en scen, uppskattat av den dansande publiken! I närheten av Reeperbahn finns ett gigantiskt tivoli, Hamburger Dom.Min personliga favoritmarknad är den vid Rådhuset. Där kan man se Tomten flyga över torget på kvällen med Rådhusets Disneyfasad som bakgrund. Det är trångt bland marknadsstånden på torget men vad gör det när man befinner sig på den bästa julmarknaden i Tyskland. Från Rådhusets torg så sträcker sig marknaden ner till sjön Binnen alster. Hittar man inte julklapparna på marknaden så är det bara att vika in på shoppinggatan Neuer Wall.


Julmarknaden vid Rådhuset i Hamburg.


På plats i Hamburger Dom.


Tomten flyger över Rådhustorget i Hamburg.

Vill ni hitta mig på kvällarna i Hamburg så leta inne på favoritpuben Molly Malone´s :)

God jul och gott nytt år, vi hörs 2015!
Lengan

Populära hotell att boka i Tyskland:

Park Inn Radisson Berlin Alexanderplatz
Mitt i Berlin på kända Alexanderplatz.

Zleep Hamburg City Hotel
Ligger 100 m från pulserande Reeperbahn Street och ca 5 min från hamnen med den världsberömda fiskmarknaden.

InterCityHotel Rostock
Hotellet ligger intill järnvägens centralstation i Rostock.

Park Inn By Radisson Lübeck
Hotellet ligger 300 m från Holsten Gate, 600 m från Lübecks Centraltågstation, 700 m från S:t. Maryskyrkan och 1,5 km från S:t Annen Museum.

Parkhotel Ruegen
Hotellet ligger 600 m från centrum i Bergen bei Rügen.
Din voucher

Din kundvagn är tom.
Din voucher

Följ oss

Facebook

Twitter

Följ oss
Tel +46 852509593 • E-mail info@zleepinghotels.com
www.zleepinghotels.se • www.facebook.com/zleepinghotels.se

Observera att din kundvagn kommer att tömmas kl . De reservationer du gjort kommer att avbokas och annat innehåll i kundvagnen tas bort om du inte gör klart beställningen.

Fortsätt till kassan
Välj språk
Välj valuta